Odpowiedz 
Literatura akwarystyczna
28-12-2011, 16:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-07-2012 09:03 przez pacmann. Powód: Nowe informacje)
RE: Literatura akwarystyczna
Ja tu nic nie wniosę gdyż nawet tą literaturę co mam dla mnie jest niewystarczająca a to dlatego, że nawet opisy pospolitych ryb są w nich ogólnikowe a zasady rozmnażanie to już tragedia(pewnie dlatego, że osoby rozmnażające szczegółów nie chcą zdradzić obawiając się o drobnych akwarystów, którzy będą nadwyżki nosić po sklepach)-jedyne co jest w nich wartościowe to info jak przygotować akwarium tarliskowe no ale ja to nie wszyscy a jak wiem większości wystarcza podstawowa wiadomość o rybach czy innych zwierzętach w akwarium.
Literatury od lat nie dokupuje(bo nic mi nie wnosi):
1. Atlas słodkowodnych ryb akwariowych dr. Axelroda-podstawa-7500 zdjęć ryb-czyli większość dostępnych na Świecie gatunków po za tymi, które odkryto po 2002 roku
2.Wodny świat akwarium, Urlich Schliewen-poradnik-300 najczęściej spotykanych ryb w naszych akwariach, opisy podstawowych roślin,chorób, chemii wody, podstawy rozmnażania ryb, opisy pokarmów-czyli to co starcza większości akwarystów-w formie praktycznej a nie teoretycznej
3.Encyklopedia ryb akwariowych Stanisława Franka-to już trochę zabytkowa książka-zawiera ok. 200 pozycji ryb słodko jak i słonowodnych(np. gdyby ktoś szukał info o ustnikach rafowych, błazenkach itd.-to tam znajdzie szczątkowe informacje o takich rybach)
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Literatura akwarystyczna - Cysterna - 28-12-2011, 14:41
RE: Literatura akwarystyczna - jagoo - 19-07-2012, 15:50

Użytkownicy przeglądający ten wątek: