kryptokoryna karbowana
|
30-11-2013, 14:45
|
|||
|
|||
kryptokoryna karbowana
witam mam pytanie dostalem kryptokoryne karbowana nie wiem czy ja0sadzic niektozy mowia ze przy niej nie beda rosly mi inne rosliny
|
|||
30-11-2013, 15:46
|
|||
|
|||
RE: kryptokoryna karbowana
Jeśli masz na myśli roślinę o nazwie cryptocoryne balance , to na pewno jej liście będą przysłaniać światło innym rośliną co będzie negatywnie wpływać na wzrost pozostałych roślin.
|
|||
30-11-2013, 15:56
|
|||
|
|||
o to sie nie boje ale niektozy pisza ze puszcza soki jakies
|
|||
30-11-2013, 16:08
|
|||
|
|||
Ja mam wokół swojej inne posadzono i jest ok. na początku rosła bardzo szybko ale jakie dorosla do powierzchni wody to ucinalem równo z woda liście i teraz wzrost bardzo przychamowany. Obok posłanki zawsze rosły bardzo ładnie.
Sklep zoologiczno-akwarystyczny AQUAZOO www.aquazoo24.pl Moje akwaria: 220l malawi z pyszczakami yellow 30l kostka aquael bojowniki + neonki 20l kostka aquael krewetkarium red cherry 10l kostka aquael krewetkarium 10l kostka aquael danio lamparcie zielone |
|||
30-11-2013, 16:16
|
|||
|
|||
Aloo
Zjawisko o którym mówicie to allelopatia .Czy mamy z nim do czynienia w akwarium wie tylko Najwyższy i zainteresowane rośliny ![]() Pozdr. Grzegorz |
|||
30-11-2013, 19:44
|
|||
|
|||
To ja tylko dodam mały wkręt, że prawdopodobnie chodzi o cryptocoryne aponogetifolia, a nie balansa.
pozdrawiam Andrzej |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości